YÖK Başkanı Erol Özvar anlattı: Meslek yüksekokullarında yeni dönem başlıyor

YÖK Başkanı Erol Özvar, Meslek Yüksekokullarında Yeni Döneme İşaret Etti

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, Meslek Yüksekokulları’nda (MYO) sektörel ihtiyaçlara uyumlu yeni bir dönemin başladığını duyurdu. Özvar, MYO programlarının sanayi ile daha güçlü bir iş birliği içinde yenilendiğini ve bu alanda önemli değişikliklerin yapıldığını belirtti.

Türkiye gazetesinden Mahmut Özay’ın haberine göre, Özvar, dijital beceriler ve yeşil dönüşüm odaklı MYO programlarının ön plana çıkacağını vurguladı. 2024 yılında yazılım, yapay zeka ve dijital teknolojiler gibi alanlarda 17 yeni ön lisans ve lisans programının açıldığını ve bu programların ülkenin dijital beceri açığını kapatmaya önemli katkılar sağladığını söyledi. Ayrıca sağlık, tarım ve siber güvenlik alanlarında da yeni programların açılacağı müjdesini verdi.

Meslek Yüksekokullarında Yenilikler Başlıyor

Özvar, MYO’ların programlarının sektörün ihtiyaçlarına göre sürekli gözden geçirileceğini, bu süreçte sektör temsilcileriyle yakın iş birliği içinde çalışıldığını belirtti. Ayrıca, MYO’larda kaliteyi artırmak amacıyla akreditasyon süreçlerinin başlatıldığını ifade etti.

Standartları Karşılamayan MYO’lara Destek Çekilecek

YÖK Başkanı, MYO’ların yıllık incelemesinde kalite standartlarına uymayan okullardan desteklerin geri çekileceğini ifade etti. Ayrıca, MYO’larda öğretim üyesi sıkıntısı yaşanan derslerde, sektör çalışanlarının ders vermesini teşvik etmek için çalışmalar yapıldığını belirtti.

Staj Olanakları Artacak

Özvar, MYO öğrencilerinin iş gücü piyasasına daha kolay entegrasyonunu sağlamak için staj ve iş yeri uygulama imkânlarının artırılacağını duyurdu. OSB’lerdeki MYO uygulamaları, bu alanda iyi örnekler oluşturuyor. Bu adımlar, öğrencilerin iş hayatına daha güçlü bir şekilde atılmalarını sağlayacak.

Related Posts

Kimliğini kaybeden ve sınav yetişememe ihtimali olan öğrencilerin imdadına polis ekipleri yetişti

Kütahya’da Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) ilk oturumu öncesi kimliğini kaybeden ve sınava yetişememe ihtimali olan öğrenciler, polis ekiplerinin hızlı müdahalesi sayesinde sınava zamanında girebildi.

Örgün eğitimde yaz tatili başladı, cemaatlerin medreseleri devreye girdi: Hedef 12-15 yaş arası çocuklar

Örgün eğitim kapsamında okullar tatile girerken, Hizbullah terör örgütünün medrese ayağı Alimler ve Medreseler Birliği (İttihadul Ulema) de Diyarbakır, Bingöl ve Batman’daki medreseleri için erkek öğrenci kayıtlarına başladığını duyurdu. Söz konusu medreselerde 12-15 yaş arası erkek çocuklarının 2,5-3 yıl hafızlık eğitimi verildiği, eğitimin sonunda ise Diyanet İşleri Başkanlığı’nca “icazet belgesi” verildiği öğrenildi.

YKS’deki ‘en yaşlı’ aday bu yıl 8. kez üniversite sınavına girecek

Edirne’nin 2 üniversite mezunu “filozof hurdacısı” 81 yaşındaki Şevki Kılıç, gençlere eğitimin her yaşta mümkün olduğunu kanıtlamak ve bilgilerini kontrol etmek için bu yıl 8. kez üniversite sınavına girecek.

2. dönem ilkokul karne görüşleri: 1. 2. 3. ve 4. sınıflar için karne görüşü örnekleri…

İlkokul 1, 2, 3 ve 4. sınıf düzeyinde öğretmenlerin kullanabileceği karne görüşleri, öğrencilerin akademik ilerlemesinden davranışsal gelişimine kadar birçok yönünü kapsıyor. İşte öğretmenlerin yıl sonunda kullanabileceği örnek karne görüşleri…

Üstün yeteneklilerin doktoralı öğretmenleri

İstanbul’daki Fuat Sezgin Bilim ve Sanat Merkezi’nde (BİLSEM) 2’nci sınıftan 12’nci sınıfa kadar toplam bin 484 üstün yetenekli öğrenci eğitim görüyor. Okuldaki 45 öğretmenin ise 7’si doktor, 5’i de doktora eğitimine devam ediyor. Ayrıca doktor unvanına sahip öğretmenlerden bazıları aynı zamanda Marmara Üniversitesi’nde öğretim üyesi olarak görev yapıyor.

Sınav kaygısı düşman değil, rehber olabilir: İşte LGS öncesi altın değerinde öneriler

LGS ve YKS gibi kritik sınavlara hazırlanırken, öğrencilerin sadece bilgi değil, psikolojik dayanıklılık da geliştirmesi gerekiyor. Psikolog Ozan Yazıcı, sınav kaygısının çoğunlukla çevresel baskılardan beslendiğini ve doğru yaklaşımla yönetilebileceğini vurguluyor. Peki sınav kaygısı nasıl kontrol edilir? İşte cevabı…