Türkiye Mart Ayında 35 Yılın En Düşük Yağışını Aldı

Türkiye Mart Ayında 35 Yılın En Düşük Yağışını Aldı

Türkiye geneline mart ayında sadece 28,8 milimetre yağış düştü. Bu yağış miktarı, son 35 yılın en düşük seviyesine ulaşarak rekor kırdı. Mart ayı yağışlarında Ege Bölgesi’nde 65, Marmara Bölgesi’nde 39, İç Anadolu Bölgesi’nde 35, ve Karadeniz Bölgesi’nde ise son 32 yılın en düşük yağışı kaydedildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü‘nün ‘2025 Yılı Mart Ayı Alansal Yağış Raporu’ verilerine göre Türkiye genelinde mart ayı yağışı, normalin altında gerçekleşti. 1991-2020 yıllarını kapsayan normal yağış miktarı 61,2 mm iken, 2024 yılında 69,5 mm ve bu yıl mart ayında ise 28,8 mm olarak gerçekleşti. Bu durumda, yağışlarda normaline göre %53, geçen yıl mart ayına göre ise %59 azalma meydana geldi.

Mart ayında yağışlar özellikle İzmir, Aydın, Muğla, Denizli, Manisa, Uşak, Burdur, Eskişehir, Ankara, Kırıkkale, Çankırı, Çorum, Adana, Hatay, Kilis ve Antalya’nın doğu kesimlerinde normallerine göre yüzde 80’den fazla azalırken, Erzincan ile Erzurum’un kuzey kesimlerinde yüzde 40’ın üzerinde artış gözlendi. Bu durum, bölge genelinde tüm bölgelerin yağış miktarının normallerin altında olduğunu ortaya koydu.

Öte yandan, mart ayı yağışlarında en az yağış 5,1 mm ile Ankara’da görülürken, normaline göre en fazla azalma yüzde 91 ile Manisa’da tespit edildi. En fazla yağış ise 89,2 mm ile Tunceli’de kaydedilirken, normaline göre en fazla artış yüzde 35 ile Erzincan’da gerçekleşti.

Türkiye genelinde mart ayında ortalama 6,4 gün yağış gerçekleşti. Yağışlı gün sayıları Kırklareli, Çanakkale, Balıkesir, Ordu, Giresun, Gümüşhane, Bayburt, Rize, Artvin ve Bingöl çevrelerinde 15-20 gün arasında değişirken, diğer illerde bu sayı daha düşük seviyelerdeydi.

Özetle, Türkiye genelinde mart ayında yağışlar normalin altında gerçekleşti ve birçok bölgede son 35 yılın en düşük seviyesine ulaştı.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Related Posts

Kansızlığa çareyi asırlar önce bulmuşlar! Osmanlı hekimlerinin gizli silahı, demir iksiri

Demir, vücudumuzun sağlıklı bir şekilde çalışması için vazgeçilmez bir mineraldir. Kansızlıktan yorgunluğa, bağışıklık sisteminin zayıflamasından cilt sorunlarına kadar birçok sağlık sorununun temelinde demir eksikliği nedeniyle gelişebiliyor. Antik Yunan’dan Osmanlı hekimlerine, Hipokrat’tan Galen’e kadar pek çok bilge doktor, demir açısından zengin besinleri ‘doğal ilaç’ olarak görmüş. İşte o faydalı besinler.

Şanlıurfa’da Cenaze Aracı Şoförlerinin Duygusal Yolculuğu

Şanlıurfa’da cenaze aracı şoförlüğü yapan “son yolculuğun” kaptanları, cenaze yakınlarının hassasiyetlerini ön planda tutup işini en iyi şekilde yapmaya çalışıyor. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığına bağlı …

Gıda İsrafı Ekonomik Kaybın Temel Sebeplerinden Biri

Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi Besin-Gıda Hijyeni ve Teknolojisi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Tayar’ın bir pirinç tanesinden yola çıkarak yaptığı hesap dünyadaki gıda israfının büyüklüğünü bir kez daha gözler önüne serdi. Tayar, dünyada …

Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü’nden Emine Ayşe Barım’ın Sağlık Durumu Açıklaması

Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü (CTE), Emine Ayşe Barım’ın sağlık durumunun ilk kabul muayenesinden itibaren hem kurum revirinde hem de hastanelerin ilgili polikliniklerinde düzenli olarak takip edildiğini, gerekli tedavilerin eksiksiz şekilde …

Antalya’da Yalnız Yaşayan Kadın Evinde Ölü Bulundu

Yalnız yaşadığı evinde ölü bulunan kadının cenazesi teslim alındı Baya ayakta durmakta zorlandı yakınlarının desteğiyle yürüyebildi Erkek arkadaşı adliyeye sevk edildi ANTALYA – Antalya’da yalnız yaşadığı evinde ölü bulunan 36 yaşındaki Gözde Gökalp …

Lokanta Çalışanı, Heimlich Manevrasıyla Çocuğun Hayatını Kurtardı

Lokanta çalışanı Heimlich manevrasıyla çocuğun hayatını kurtardı… O anlar kamerada MUŞ – Muş’ta ailesiyle birlikte lokantada yemek yiyen bir çocuğun boğazına ekmek kaçtı. Nefes almakta zorlanan çocuğa ilk müdahaleyi, olay anında durumu fark eden …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir