Malatya Büyükşehir’de seminerler dizisi başladı

Malatya’da “Düşünce Dünyamızın Mimarları” Konulu Seminer Dizisi Başladı

Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi tarafından düzenlenen seminer dizisi, Sanat Merkezi salonunda gerçekleşti. Programın açılış konuşmasını yapan Proje Koordinatörü Prof. Dr. Mahfuz Söylemez, seminer hakkında detaylı bilgiler paylaştı. Söylemez, “Geçmişte saklı olan zamanın kodlarını, desenini ve rengini anlamak için geçmişi keşfetmek gerektiğini vurgulayarak, bugünü anlayabilmek için dünden ders almak gerektiğini ifade etti. Aynı zamanda yarınları şekillendirmenin önemine de değinen Söylemez, “Sadece geçmişten gelen bilgilerle yarınlarımızı planlayabiliriz” dedi.

Abdullah İbn-i Abbas’ın Hayatı Seminerde Anlatıldı

Proje Koordinatörü Prof. Dr. Mahfuz Söylemez’in konuşmasının ardından, öncü şahsiyetlerden biri olan Abdullah İbn-i Abbas’ın hayatı detaylı olarak ele alındı. Seminerde Abdullah İbn-i Abbas’ın hayatı ve düşünce dünyasına katkıları Prof. Dr. Şevket Kotan tarafından detaylı bir şekilde aktarıldı. Kotan, İbn-i Abbas’ın sahabe alimlerden biri olduğunu ve sürekli ilim arayışı içinde olduğunu vurguladı.

Related Posts

Örgün eğitimde yaz tatili başladı, cemaatlerin medreseleri devreye girdi: Hedef 12-15 yaş arası çocuklar

Örgün eğitim kapsamında okullar tatile girerken, Hizbullah terör örgütünün medrese ayağı Alimler ve Medreseler Birliği (İttihadul Ulema) de Diyarbakır, Bingöl ve Batman’daki medreseleri için erkek öğrenci kayıtlarına başladığını duyurdu. Söz konusu medreselerde 12-15 yaş arası erkek çocuklarının 2,5-3 yıl hafızlık eğitimi verildiği, eğitimin sonunda ise Diyanet İşleri Başkanlığı’nca “icazet belgesi” verildiği öğrenildi.

YKS’deki ‘en yaşlı’ aday bu yıl 8. kez üniversite sınavına girecek

Edirne’nin 2 üniversite mezunu “filozof hurdacısı” 81 yaşındaki Şevki Kılıç, gençlere eğitimin her yaşta mümkün olduğunu kanıtlamak ve bilgilerini kontrol etmek için bu yıl 8. kez üniversite sınavına girecek.

2. dönem ilkokul karne görüşleri: 1. 2. 3. ve 4. sınıflar için karne görüşü örnekleri…

İlkokul 1, 2, 3 ve 4. sınıf düzeyinde öğretmenlerin kullanabileceği karne görüşleri, öğrencilerin akademik ilerlemesinden davranışsal gelişimine kadar birçok yönünü kapsıyor. İşte öğretmenlerin yıl sonunda kullanabileceği örnek karne görüşleri…

Üstün yeteneklilerin doktoralı öğretmenleri

İstanbul’daki Fuat Sezgin Bilim ve Sanat Merkezi’nde (BİLSEM) 2’nci sınıftan 12’nci sınıfa kadar toplam bin 484 üstün yetenekli öğrenci eğitim görüyor. Okuldaki 45 öğretmenin ise 7’si doktor, 5’i de doktora eğitimine devam ediyor. Ayrıca doktor unvanına sahip öğretmenlerden bazıları aynı zamanda Marmara Üniversitesi’nde öğretim üyesi olarak görev yapıyor.

Sınav kaygısı düşman değil, rehber olabilir: İşte LGS öncesi altın değerinde öneriler

LGS ve YKS gibi kritik sınavlara hazırlanırken, öğrencilerin sadece bilgi değil, psikolojik dayanıklılık da geliştirmesi gerekiyor. Psikolog Ozan Yazıcı, sınav kaygısının çoğunlukla çevresel baskılardan beslendiğini ve doğru yaklaşımla yönetilebileceğini vurguluyor. Peki sınav kaygısı nasıl kontrol edilir? İşte cevabı…

Belediye başkanı vefat ederse yerine kim gelir? Belediye başkanı ölürse seçim olur mu?

Türkiye’de belediye başkanının vefat etmesi durumunda yerine kimin geçeceği ve yeni bir seçim yapılıp yapılmayacağı, vatandaşlar tarafından sıkça merak edilen bir konu. 5393 sayılı Belediye Kanunu’na göre, belediye başkanının ölümü halinde belediye meclisi tarafından yeni bir başkan seçiliyor. Peki, bu süreç nasıl işliyor? Belediye başkanı vefat ederse yerine kim gelir? Belediye başkanı ölürse seçim olur mu?