Kurban Bayramı’nda sağlıklı beslenme önerileri

Uzman Diyetisyenden Kurban Bayramında Et Tüketimi İçin Öneriler

Diyetisyen Kiraz Öztürk, et tüketiminin sağlık açısından önemli olduğunu ve pişirme yönteminin de büyük bir etkisi olduğunu belirtiyor. Öztürk, etin kendi yağıyla pişirilmesini önerirken yağsız kısımların tercih edilmesi ve haşlama ya da ızgara yöntemlerinin tercih edilmesi gerektiğini vurguluyor. Kavurma yöntemi yerine bu yöntemlerin tercih edilmesi gerektiğini söyleyen Öztürk, ekstra yağ eklenmesine gerek olmadığını belirtiyor.

Yenimahalle Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görev yapan diyetisyen Öztürk, Kurban Bayramı’nda fazla et tüketiminin sağlık üzerindeki olumsuz etkilerine değiniyor. Kurban Bayramı’nda et tüketiminin arttığını ve özellikle yağlı kısımların tüketilmesinin sindirim zorluğuna, tansiyon ve kolesterol gibi sorunlara neden olabileceğini belirtiyor.

Öztürk, et tüketiminde uyulması gereken kurallara da dikkat çekiyor. Etin, kaslarındaki katılığın gevşemesi için en az 12 saat bekletilmesi gerektiğini ifade ediyor ve etin pişirme yönteminin de sağlık açısından önemli olduğunu vurguluyor. Etin kendi yağıyla pişirilmesini öneren Öztürk, yağsız kısımların tercih edilmesi gerektiğini belirtiyor.

Bayramlarda beslenmenin de önemli olduğunu belirten Öztürk, dengeli beslenmenin sürdürülmesi gerektiğini söylüyor. Kahvaltının atlanmaması gerektiğini ve hafif olması gerektiğini belirten Öztürk, öğle öğünlerinde et tüketilmesi ve yanında glisemik indeksi düşük yiyecekler tercih edilmesi gerektiğini tavsiye ediyor.

Diyetisyen Öztürk, etin sağlıklı pişmesi için iç ısı derecesinin 70 derece olması gerektiğini belirtiyor ve etin yavaş, kısık ateşte pişirilmesi gerektiğini vurguluyor. Sakatat tüketimi konusunda da uyarılarda bulunan Öztürk, bayramlarda tatlı tüketimine de dikkat edilmesi gerektiğini belirtiyor.

Bayram ziyaretlerinde hareketliliğin artırılması gerektiğine de değinen Öztürk, su tüketiminin önemine vurgu yapıyor ve gün içinde yeterli miktarda su içilmesi ve yemeklerin yavaş yenilmesinin sindirime fayda sağladığını aktarıyor. (AA)

Related Posts

Diyarbakır’da stent skandalı: Doktorlar ifadeye çağrıldı, yazışmalar araştırılıyor

Diyarbakır’da stent skandalı: Doktorlar ifadeye çağrıldı, yazışmalar araştırılıyor

Uzman Klinik Psikolog Öz: Bunaltıcı sıcaklar ruh sağlığımızı da tehdit edebiliyor

Uzman Klinik Psikolog Öz: Bunaltıcı sıcaklar ruh sağlığımızı da tehdit edebiliyor

Yaygın virüs ‘öpücük hastalığına’ neden oluyor, kanser riskini de 5 kat artırıyor!

Dünya genelindeki çoğu insanın hayatının bir döneminde enfekte olduğu Epstein-Barr virüsünün (EBV), kansere yakalanma riskini önemli ölçüde artırabileceği ortaya çıktı. Dünya Sağlık Örgütü’nün (DSÖ) kanser araştırma ajansının yeni çalışmasına göre, yaygın görülen bu virüs, kişileri henüz kanser teşhisi almadan yıllar önce yüksek risk altına sokabiliyor.

“Başka Bir Sağlık Sistemi Mümkün”

Türk Tabipleri Birliği 77. Büyük Kongresi, ülkemizin ve dünyanın içinden geçtiği zorlu ortamda, hekimliğin tarihsel birikimi ve toplum sağlığına karşı taşıdığı sorumluluk duygusuyla toplandı.

Kahvaltıda yiyenin zekası tavan yapıyor! Çinlilerin sırrı, Karatay’ın favorisi, süper besin

Sağlıklı beslenme denince akla gelen ilk isimlerden biri olan Prof. Dr. Canan Karatay, yıllardır beslenme alışkanlıklarımız konusunda ezber bozan önerileriyle dikkat çekiyor. Kendisi, yaşına rağmen dinç ve sağlıklı bir yaşam sürmesiyle de söylediklerinin en büyük kanıtı. Peki, Canan Karatay’ın kahvaltı önerileri neler?

Uzmanından el ve koltuk altı terlemesine çözüm: Ortalama 1 saat süren cerrahi işlemle tedavi ediliyor

Uzmanından el ve koltuk altı terlemesine çözüm: Ortalama 1 saat süren cerrahi işlemle tedavi ediliyor