Elon Musk, neden Mars’a gitmek istediğini anlattı

Elon Musk, Mars Hakkındaki Görüşlerini Paylaştı

Ünlü milyarder Elon Musk, “Jesse Watters Primetime” programında yaptığı bir röportajda Mars’ı toplu yaşam için bir tür hayat sigortası olarak nitelendirdi. Musk, “Mars’ın önemi Dünya’daki yaşamın, Güneş’in genişlemesi nedeniyle bir gün yok olacağı gerçeğine dayanıyor. Bu nedenle, çok gezegenli bir medeniyet oluşturarak hayatta kalmamız gerekiyor” şeklinde konuştu.

NASA’nın Güneş Tahmini

NASA’nın verilerine göre Güneş, tüm yıldızlar gibi enerjisini tüketerek bir kırmızı dev yıldıza dönüşecek. Bu süreçte Güneş, Merkür ve Venüs’ü, hatta belki de Dünya’yı bile yutabilecek boyutlara ulaşacak. Bilim insanları, Güneş’in yaşam süresinin yarısından fazlasını tamamladığını ve yaklaşık 5 milyar yıl daha beyaz cüceye dönüşmeden varlığını sürdüreceğini tahmin ediyor.

Elon Musk, Mars’a olan vizyonunun sadece gezegene bayrak dikmek olmadığını, aynı zamanda bir şehir kurma amacını taşıdığını belirtti. Musk, “Mars’ın kendi kendine yetebilme ve Dünya’dan bağımsız olarak gelişebilme kapasitesi çok önemli. Eğer Mars, Dünya’dan gelen ikmal gemilerine bağımlı kalırsa, aslında hayatta kalması için gerçek bir sigorta oluşturmamış oluruz” dedi.

Mars’a İnsanlı Görevler

SpaceX’in Starship roketinin 2026 sonunda Mars’a insansız bir görevle gönderileceğini ve bu görevde Tesla’nın insansı robotu Optimus’un yer alacağını açıklayan Musk, başarılı olunması durumunda insanlı Mars inişlerinin 2029’da başlayabileceğini ancak daha olasılığının 2031 olduğunu belirtti.

Related Posts

Aydın’ın gururu Kaan Türkmen: Türkiye üçüncüsü oldu

Adana’da düzenlenen tekvando şampiyonasında Aydın’ı temsil eden Kaan Türkmen, Türkiye üçüncüsü oldu.

Yapay zeka ile yeni bir tıp çağı başlıyor! Hayat kurtarma yarışı

Londra merkezli DeepMind’ın geliştirdiği AlphaFold yapay zeka sistemi, biyolojinin on yıllardır çözülemeyen en büyük problemlerinden biri olan protein katlanma sorununu büyük ölçüde çözerek bilim dünyasında tarihi bir dönüm noktası oluşturdu …

Öğrenciler için büyük endişe: Yapay Zeka eğitim sistemini öldürüyor mu?

Günümüzde yüzlerce ceşidini görmeye başladığımız yapay zeka getirdiği faydaların yanı sıra büyük bir tehlikeyi de beraberinde getiriyor: Tembellik!

140 milyon yılda sadece 1 saniye sapan ‘atom saati’ geliştirildi

Amerika Birleşik Devletleri’nde bulunan Ulusal Standartlar ve Teknoloji Enstitüsü (NIST), şimdiye kadar geliştirilen en hassas atom saatlerinden birini tanıttı. Yeni saat, zamanı ölçmede referans alınacak düzeyde doğruluk sağlıyor.

İskoçya’da düşük frekanslı uğultunun gizemi nedir?

İskoçya’da Lewis Adası’nda duyulan 50 Hz uğultusu gündeme oturdu. Ada halkının uyku düzenini altüst eden bu gizemli sesin kaynağı, bir türlü bulunamıyor.

Bilim insanları “kara delik bombası” yaptıklarını açıkladı

Bilim insanları teorik olarak uzun süredir varlığı bilinen ancak şimdiye dek hiç gerçekleştirilmemiş bir konsepti hayata geçirdiklerini duyurdu: Kara delik bombası. Ancak endişeye gerek yok; bu “bomba” ne gerçek bir kara delik içeriyor ne de …