“Vatandaşlarımızın sağlığıyla oynayanların hiçbir şekilde gözünün yaşına bakmayacağız”

Ürün Güvenliği Haftası Açılış Konferansı Gerçekleştirildi

Ticaret Bakanlığı Ürün Güvenliği ve Denetimi Genel Müdürlüğü, ‘ürün güvenliği’ alanında farkındalık oluşturmayı ve güncel gelişmeleri değerlendirmeyi hedefleyen ‘Ürün Güvenliği Haftası’ açılış konferansı düzenledi. Programa Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ve Ticaret Bakanı Ömer Bolat katıldı.

Tarım ve Orman Bakanı: Gıda Üretim Ekosistemini Güçlendiriyoruz

Programda konuşan Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı, küresel nüfusun hızla şehirlere akın ettiğine dikkat çekerek, gıda üretim ekosistemini güçlendirmek amacıyla çalışmalar yürüttüklerini belirtti. Yumaklı, güvenilir ve kaliteli gıda üretimi için kırsal kalkınma destekleri, organize tarım bölgeleri, su ve sulama yatırımları gibi alanlarda faaliyetlerini sürdürdüklerini vurguladı.

Yumaklı, üretim sürecinde bitki ve hayvan sağlığının temel olduğunu vurgulayarak, son 2 yılda bu alanda birçok uygulamanın hayata geçirildiğini aktardı.

Bakan Yumaklı, ürünlerin denetimlerinin devam ettiğini ve sağlığı tehlikeye atanların karşısında olduklarını belirterek, yapılan denetimlerin sonuçlarını şeffaf bir şekilde paylaştıklarını ifade etti.

Denetimler Farkındalık Oluşturacak

Denetimlerin farkındalık yaratmayı ve işletmelerin uygunsuzluk oranlarını azaltmayı amaçladığını belirten Yumaklı, güvenilir gıdanın tüketim yerlerinde ne zaman denetlendiğine dair bilgilerin vatandaşların erişebileceği karekod uygulamasıyla sağlanacağını söyledi.

Ürün güvenliği konusunun 4. Tarım Orman Şurası’nda ele alındığını aktaran Yumaklı, güvenilir gıdanın ülke için önemli olduğunu vurgulayarak, sektör ve paydaşlarla iş birliği içinde çalışacaklarını dile getirdi.

Yumaklı, konferansın sektöre ve topluma önemli bir farkındalık sağlayacağını belirterek, ülke genelinde güvenilir gıda ve ürün güvenliği konusunda farkındalık oluşturulmasını umduğunu sözlerine ekledi.

Related Posts

8,4 milyarlık dev katkı Türkiye’nin en yüksek barajından geldi

Artvin’in Yusufeli ilçesinde Çoruh Nehri üzerinde inşa edilen Yusufeli Barajı, üretimin başladığı 2024’ten bu yana toplam 3,1 milyar kilovatsaat elektrik üreterek milli ekonomiye yaklaşık 8,4 milyar TL katkı sağladı ..Yüksekliğiyle Türkiye’nin …

Mavi Vatan’a Türk imzası: 200 asker, 2 helikopter ve 41 bin beygir güçle yola çıkıyor

Adını, kahramanlık destanlarının yazıldığı Çanakkale topraklarından alan TCG Gelibolu (F-493), teknik kapasitesi, yerli savunma sistemleriyle güçlendirilmiş altyapısı ve 200 kişilik mürettebatıyla Türk donanmasının en güçlü unsurlarından biri olarak …

Bir sigara grubuna daha zam geldi: En ucuz sigara 85 lira oldu

Türkiye İstatistik Kurumu’na (TÜİK) göre haziranda enflasyon aylık 1,37 olurken yıllık yüzde 35,05’e geriledi. Altı aylık enflasyon oranı yüzde 16,67 oldu. 3 Temmuz’da açıklanan verilere göre memur ve memur emeklileri yüzde 15,57, işçi ve Bağ-Kur …

Ankara ve İstanbul’daki 37 taşınmaz özelleştirilecek

Mülkiyet hakkı Maliye Hazinesi’nde kayıtlı Ankara ve İstanbul’da bulunan 37 taşınmaz özelleştirilecek.

Almanya’nın ihracatı mayısta aylık bazda düştü

Almanya’nın ihracatı mayısta aylık bazda yüzde 1,4 düşerek 129,4 milyar avroya geriledi.

14 günlük memur maaş farkı 2025 ne zaman yatacak? Memur maaş farkı ödeme tarihleri ne zaman?

Haziran ayı enflasyonu 1.37 olarak açıklanırken bu yılın geride kalan 6 aylık enflasyon rakamı belli oldu. Enflasyona göre memur, emekli ve memur emeklisi zamları belli oldu. Peki, 14 günlük memur maaş farkı 2025 ne zaman yatacak? Memur maaş farkı ödeme tarihleri ne zaman?